Blij breed cocktail

De blije eitjes van Blijplantje

Een beetje patent oud worden, dat willen we eigenlijk wel.. gracefully old noemen wij dat. Wij, twee zussen die dat volop omarmen, zijn daarom vanuit onze interesse en passie met Blijplantje begonnen. De een is een fervent hardloper en fietser, de ander houdt van koken en lekkere dingen.  De rode draad is wel gezond(er) willen leven maar het moet wel haalbaar zijn. En een kop thee is niet teveel moeite maar levert op deze manier meer op. Met dat koekje op zijn tijd.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat ook het totale plaatje klopt dus niet alleen goed voor de mens maar ook voor het milieu. En laat dat ook de gemene deler  zijn binnen ons team en iedereen waar we mee samenwerken. Naast het feit dat we ook heus wel een kop koffie lusten maar toch liever thee drinken.

Nathalie van Iterson & Miranda Rijsdijk

We werken op dit moment samen met een aantal groene vingers en thee geeks:

Elly & Peter Bak (onze plantenconnaisseurs en kraamkamer), Piet Buysman (onze gedreven kweker), orthomoleculair therapeut Roos Bovee,  yogaspecialist en Fitnesstrainer Mathilda Bezemer, chefkok en smaakmaker Fa Adda en de zorgkwekers  Jessica & Rianne Stricker.

Roos Bovee, orthomoleculair therapeut

www.5elementfood.nl

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gezondheid. Toen ik dan ook Gezondheidswetenschappen kon studeren leek dat dan ook de perfecte keuze. Dit heeft mij een goede basis gegeven. Opgegroeid als vegetariër omarm ik een ‘vegan’ of vegetarisch eetpatroon. Ik vind het ontzettend leuk om mensen hierin te begeleiden voor extra gezondheidswinst en te zorgen dat er geen tekorten opgelopen worden.
In de orthomoleculaire geneeskunde zetten we naast vitaminen en mineralen ook graag kruiden in, onder de noemer ‘fytotherapie’. De chinezen zijn hier bij uitstek goed in en wisten al meer dan 2000 jaar geleden dat als voeding en leefstijl uit balans zijn dat er dan klachten ontstaan. Ik vind het dan ook interessant om te kijken naar de oorzaak van de klachten. Het is mooi om op een natuurlijke manier mensen te ondersteunen in hun gezondheid.
De thee van ‘blij plantje’ is een makkelijke en leuke aanvulling in onze huidige leefstijl waar we soms een extra boost kunnen gebruiken!

Mathilda Bezemer, Yogalerares en Fitnesstrainer

www.mathildayoga.com

Hi! Ik ben Mathilda van Mathilda Yoga. Ik kom uit Nederland, maar woonde bijna 15 jaar in de Filipijnen en ontdekte yoga in 2004. Ik volgde mijn formele opleiding in de Sivananda ashram Kerala in India.  ​Ik ben beïnvloed door andere yogastijlen zoals bijvoorbeeld de precisie en nauwkeurigheid van Iyengar yoga met leraar Olop Arpipi op Bali, Indonesië. Naast mijn lerarentraining in Londen bij Jason Crandell  voor mijn 500-uurs yogaleraar certificering (internationaal geaccrediteerd bij Yoga Alliance USA) ben ik ook afgestudeerd Fitnesstrainer. Zo kan ik tijdens mijn les de traditie van yoga en mindfulness combineren met mijn kennis over functionele anatomie en fitness.Deelnemers omschrijven mijn stijl van lesgeven als down-to-earth en doeltreffend.
Ik geloof sterk in een balans van voeding, lichamelijke fitheid en flexibiliteit plus geestelijke gezondheid. Mijn gevarieerde yogalessen resulteren in sterkere-en flexibele spieren, verbeterde houding en effectievere ademhaling met als beloning natuurlijk een heerlijk en gezond kopje thee.

Fa Adda, chefkok en smaakmaker

Hoi ,ik ben Fa Adda en ik ben professioneel kok en de smaakmaker bij Blijplantje. Mijn passie is koken, koken en koken. Voorkeur voor een specifieke keuken heb ik niet, ik experimenteer graag. Mijn Marokaanse roots komen daarbij goed van pas: de kruiden, kleuren en kooktechnieken zijn vaak te herkennen. Zolang het maar gezond en lekker is en er ook goed uit ziet met een flinke scheut liefde. Lekkere stoofpotten in een grote fel gekleurde tajine, net zoals mijn moeder vroeger thuis maakte. Dat deel sentiment proef je terug in mijn gerechten.
Door mijn voorliefde voor verse kruiden vind ik het leuk om spannende en lekkere combinaties te maken met Blijplantje, ik ben daarmee benoemd tot de “theesommelier”.

 Jessica & Rianne Stricker 

www.zorgkwekerijgroen.nl

Wij zijn Jessica & Rianne, en inderdaad ook twee zussen. We hebben samen met onze vader, Clemens, Zorgkwekerij Groen in Osdorp opgezet. De groene vingers van Clemens en het zorghart van Jessica ( ergotherapeute) en Rianne ( pedagogisch medewerker) hebben ertoe geleid om een zorgkwekerij op te zetten die dit alles combineert tot een bijzonder groene zorgkwekerij.

De zorgkwekerij focust zich op het bieden van dagbesteding aan thuiswonende volwassen en ouderen, met een psychiatrische onbalans en/of beginnende geheugenklachten.

Daarnaast zijn we ook een klein winkeltje begonnen waar we onze, met veel liefde en aandacht gekweekte, groenten en fruit verkopen. Kom gerust een keer langs!

Daarnaast geloven we in het 1+1 =3 principe dus we haken graag aan bij bedrijven die aanvullend zijn en net zo prettig gestoord als wij.

Contactpersonen

Nathalie van Iterson
Miranda Rijsdijk

Mail: info@blijplantje.nl